سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مهد کودک آفتاب قم

آن که از او چیزى خواسته‏اند تا وعده نداده آزاد است . [نهج البلاغه]

از: احمدی  سه شنبه 83/10/29  ساعت 10:26 صبح  

نقاشی در کودکان و روانشناسی رنگها(ادامه)

زیبایی شناسی و تاثیرات روانی رنگ

     غالبا هر رنگی از نظر روانی، معنی خاصی دارد. رنگ همیشه معرف و وسیله ای برای بیان و ارتباط احساسات و عقاید بوده و هست، به طوری که می توان با زبان رنگها صحبت کرد. یک رنگ در یک نظام اجتماعی مشخص، ممکن است دارای مفهومی باشد که در نظام دیگر معنی متضاد آن را بدهد. به طور مثال: در بعضی قبایل موزامبیک رنگ سیاه، رنگ خوشی و شادی است. رنگ قرمز تقریبا در همه جا معنای قدرت را القا می کند زیرا با خون که نماد زندگی است، همرنگ است.

     درباره رنگها موضوعی که بیشتر مورد توجه است محتوای روانی آنهاست. همه مردم تمایز بین رنگهای گرم (قرمز، زرد، نارنجی) و رنگهای سرد (آبی، سبز، بنفش) را می شناسند. رنگهای گرم تحریک کننده و سبب فعالیت و جنب و جوش و مولد حرکت و شادی هستند. در حالی که رنگهای سرد، برعکس موجب حالتهای انفعالی، سکون، بی حرکتی و تلقین کننده غم و اندوه هستند.

     افرادی که نسبت به رنگهای گرم واکنش نشان می دهند، بسیار انعطاف پذیر در اجتماع و زود جوش هستند و با جدیت هدف خود را دنبال می کنند و افرادی که رنگهای سرد را می طلبند نسبت به دنیای خارج بی اهمیت و تغییرات را بسیار سخت می پذیرند و دارای روحی سرد هستند.

·       رنگ زرد: افرادی که این رنگ را بیشتر دوست دارند یا باهوش و یا بی استعداد و عقب مانده هستند.

·       رنگ آبی: افرادی که این رنگ را بیشتر دوست دارند محافظه کار هستند این افراد معمولا انسانهای موفقی بوده و ارتباط درستی برقرار کرده و افرادی دوست داشتنی و سرشار از عشق و محبت و صبر هستند.

·       رنگ سبز: افرادی که این رنگ را بیشتر دوست دارند رفتاری ساده دارند و شهروندان خوبی هستند.

·       رنگ قرمز: رنگی گرم و زنده و پرنیرو است. افرادی که این رنگ را بیشتر دوست دارند خوشحال هستند و زندگی را شیرین می دانند.

·       رنگ صورتی: افرادی که معمولا مشکلی را پشت سر گذاشته اند و به دنبال آرامش هستند این رنگ را دوست دارند.

·       رنگ نارنجی: رنگ اجتماعی و شاد است. افرادی که این رنگ را دوست دارند زود جوش هستند و تنهایی را دوست ندارند.

·       رنگ سفید: رنگی ضعیف، بی احساس و بی تحرک است و نشانه مشکل روانی.

·       رنگ قهوه ای: افرادی که این رنگ را دوست دارند، محکم، قابل اعتماد و زیرک هستند.

 

ادامه دارد...


نظرات شما ()

از: احمدی  دوشنبه 83/10/28  ساعت 8:16 صبح  

نقاشی در کودکان

      کودکی در عمق وجود همه ماست و با چشمان اوست که همگی روزی به این عالم نگاه کرده ایم. با این وجود، چنان از آن دور افتاده ایم که برای فهم نقاشی کودکان، نگاه کردن آن برایمان کافی نیست و باید آنها را مورد مطالعه و بررسی دقیق قرار دهیم. نقاشی بیان کننده احساسات و شخصیت کودکان است و باعث پرورش خلاقیت آنها می شود و تعادل فکری و روحی به آنها می دهد. از طرف دیگر تجزیه و تحلیل این نقاشیها برای والدین و مربیان امکان شناخت کودک و کمبودهای احتمالی او را فراهم می کند. نقاشی برای کودک فقط یک وسیله برای تجزیه و تحلیل یا توضیح و تشریح موجودات و اشیا نیست، بلکه در عین حال وسیله ای برای بیان زندگی عاطفی اوست.

     هنگامی که کودک با آزادی و به دلخواه خود نقاشی می کند، در واقع حالت روحی و احساسات زمان حاضر و احساسات ژرف تر خود را بیان می کند.

 

 تفسیر نقاشی چیست؟

     تفسیر نقاشی به معنای این است که بتوان آنچه را یک نقاشی دربردارد، به صورت جملات معمولی و قابل فهم بیان کرد. بدیهی است که جستجوی یک معنای مخفی توسط یک کلید رمز، کمک می کند تا یک نقاشی تفسیر شود. کلیدهای رمز، ابزار تفسیر نقاشی ها هستند که به کمک آنها تحلیل نقاشی یعنی روانکاوی کودک ممکن می شود. در هنگام تفسیر نقاشی کودکان، باید مقطع سنی کودک را دقیقا در نظر گرفت. کنایه ها یا رمزهای نقاشی کودک را در وهله اول به سه دسته زیر می توان تقسیم نمود:

1-   کنایه های آگاهانه یا ارادی که کودک آنها را عملا ترسیم کرده است و از شرایط محیط زندگی نتیجه می شوند.

2-    کنایه های مبهم که از دنیای تخیلی خاص کودک ناشی می شوند. مثل تجسم خورشید به صورت زن.

3-   کنایه های ناخودآگاه که از تمایلات سرکوب شده یا عقده های درونی مایه می گیرند.

 

ادامه دارد ....

 


نظرات شما ()

از: احمدی  شنبه 83/10/26  ساعت 1:51 عصر  

جشن تولد

     صبح روز پنجشنبه مورخه 24/10/83 جشن تولد تعدادی از کودکانی که متولد دیماه بودند برگزار شد.


نظرات شما ()

از: احمدی  دوشنبه 83/10/21  ساعت 11:9 صبح  

دنیای...


نظرات شما ()

از: احمدی  پنج شنبه 83/10/10  ساعت 7:59 صبح  

آموزش ...

5) آموزش مفاهیم ریاضی, لوحه و زیرلوحه:

     در کنار آموزشهای واحدکار, آموزشهای تصویری موضوع مطرح شده در هر هفته از طریق تصاویر رنگی(لوحه) نیز انجام می گیرد تا تأثیرپذیری آموزشها صدچندان شود. همچنین برخی از علائم(زیرلوحه) که در جهت آمادگی کودک برای نوشتن می باشد, نیز به آنها آموزش داده می شود.

 

6) فعالیتهای فوق برنامه:

     جهت تنوع و یکنواخت نبودن محیط آموزشی و جذب آنها و نیز نوعی آموزش دینی به مناسبتهای مختلف مذهبی و نیز سالگرد تولد کودکان مراسم های شادی نیز برپا می گردد.

     جهت تفریح و سرگرمی نیز علاوه بر استفاده از امکانات تفریحی داخل مهدکودک, کودکان به پارکها و بوستانها, سینما, تئاتر, نمایشگاه و ... برده می شوند. همچنین در خصوص موضاعات مطرح شده در هر هفته در صورت نیاز به محلهای مربوطه برده می شوند تا از طریق مشاهده مستقیم, درک و فهم آن مسائل آسان تر گردد. تشکیل کلاسهای زبان انگلیسی, سفال و ژیمناستیک برای کودکان, تشکیل کلاسها و جلسات آموزشی بعنوان مشاوره جهت راهنمائی مادران نیز از دیگر برنامه های این مراکز, بعنوان فعالیتهای فوق بنامه می باشد.


نظرات شما ()

از: احمدی  سه شنبه 83/10/8  ساعت 10:32 صبح  

آموزش ...

3) آموزش ورزش:

     این آموزش که روزانه و همراه با شعرهای مربوطه انجام می گیرد و شامل نرمش, ژیمناستیک و ... می باشد. به کودکان می آموزد که اینگونه فعالیتهای روزانه باعث ایجاد انرژی, طراوت و شادابی و نیز باعث تقویت اندام های مختلف بدن می شود.

4) تابلوهای روزانه:

     این تابلوها باعث ایجاد شور و شوق و افزایش تقویت اعتماد به نفس و مسئولیت پذیری در کودک می شود. زیرا در هر روز یک کودک مسئولیت این تابلوها را بعهده دارد و نهایتاً خواسته یا ناخواسته مجبور می گردد تا در خصوص این تابلوها ایفای نقش نماید. این تابلوها شامل: تابلوی حضور و غیاب, تقویم روزانه, برنامه های روزانه, تقسیم مسئولیتها و تابلوی کاردستی یا نقاشی می باشد.


نظرات شما ()

از: احمدی  چهارشنبه 83/10/2  ساعت 6:30 عصر  

آموزش واحد...

2)‌ آموزش واحد کار:

     هر هفته موضوعی بعنوان واحد کار مطرح می شود و آموزش داده می شود. هدف از آموزش این واحد کار نیز، آشنائی کودکان با مسائل و مشاغل محیط خود است و موضوع مطرح شده از طریق بازی(شامل: بازیهای تقلیدی، گروهی، نمایشی و ... )، فعالیتهای اساسی(شامل: مشاهده، بحث و گفتگو، نکات ایمنی، بهداشتی، مذهبی، اجتماعی، زبان آموزی و ... ) هنرهای دستی(شامل: کاردستی با کاغذرنگی و چسب، نقاشی با مداد رنگی، ماژیک، گواش و شکل سازی با خمیر و گل و ...) فعالیتهای هنری( شامل: شعر و سرود, ضرب المثل و ... ) و قصه و داستان به کودکان آموزش داده می شود تا همه جوانب موضوع مطرح گردد.

...


نظرات شما ()
<      1   2      

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

هوش هیجانی
کودکان 4 تا 6 ساله را بهتر بشناسیم (2)
کودکان 4 تا 6 ساله را بهتر بشناسیم
کودکان 4 تا 6 ساله را بهتر بشناسیم
دروغگوئی در کودکان
[عناوین آرشیوشده]

فهرست


68275 :کل بازدید
6 :بازدید امروز
0 :بازدید دیروز

اوقات شرعی


حضور و غیاب


یــــاهـو

درباره خودم


مهد کودک آفتاب قم

لوگوی خودم


مهد کودک آفتاب قم

آوای آشنا


اشتراک


 

فهرست موضوعی یادداشت ها


آموزشی[3] . روانشناسی[3] . کودک[2] . کودک .

آرشیو


زمستان 1384
بهار 1384
زمستان 1383
پاییز 1383

طراح قالب