سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مهد کودک آفتاب قم

آنکه خوب گوش دهد، زود بهره برد . [امام علی علیه السلام]

از: احمدی  دوشنبه 84/2/5  ساعت 11:36 صبح  

کودکان سخت غذا(ادامه)

غذاى نیم روز

    از آن جا که معده کودکان کم حجم است و غذاى کمى در معده آن‏ها جا مى‏گیرد. به همین دلیل فاصله‏ بین غذاهاى کودک نباید خیلى زیاد باشد. کودکان، بین صبحانه و ناهار احتیاج به یک غذاى نیم‏روزى دارند. این غذاى نیم‏روزى مى‏تواند انواع میوه، خشکبار، نان و شیرینى‏هاى سبک باشد. خوردن غذا در این زمان براى کودکان بسیار مهم است.

همراهى مادر با کودک در خوردن غذا; یعنى مادر در کنار کودک بنشیند، با او حرف بزند و با هم این غذاى نیمروزى را بخورند . کودکان چه در خوردن صبحانه و چه در ناهار و شام احتیاج به همراهى و همدلى اطرافیان خود دارند و دوست دارند که بزرگ‏ترهایشان در کنارشان باشند و آن‏ها را همراهى کنند . اگر غذاى نیمروز نامناسب باشد در ناهار کودک حتما تاثیر منفى مى‏گذارد . تنقلاتى مانند انواع شکلات و آب نبات و حجم زیاد شیرینى موجب مى‏شود تا کودک یک سیرى کاذب پیدا کند و میلى به غذا نداشته باشد . استفاده از انواع خشکبار، دانه‏ها، مغزها و میوه‏ها به مراتب بهتر است .

ناهار کودک

    ناهار کودک باید غذایى کامل با انواع مواد مغذى باشد . حداقل یک ساعت مانده به ناهار از دادن انواع تنقلات به کودک پرهیز شود; این تنقلات جلوى اشتهاى کودک را مى‏گیرد . قبل از ناهار، کودک را از غذا مطلع کنید و اگر در خانه است‏حتما او را از نوع غذا و یا این که غذا در چه وضعیتى است‏با خبر سازید . مى‏توانید از نیم ساعت مانده به غذا کودک را ترغیب به غذا خوردن کنید و این که به زودى غذا آماده مى‏شود .

تجربه یک مادر

    «من از صبح به کودکم مى‏گویم چه غذایى را مى‏خواهم درست کنم و گاهى با هم به نتیجه مى‏رسیم که چه چیزى را درست کنم . در بعضى از مراحل او را تشویق مى‏کنم که به من کمک کند . وقتى بوى غذا در آشپزخانه پیچید از او مى‏خواهم تا بو بکشد و همین مساله تبدیل به یک بازى براى ما مى‏شود . من با رفتارهاى مختلف نشان مى‏دهم که غذا بسیار خوش رنگ، خوش‏عطر و خوش‏مزه است و سعى مى‏کنم با آب و تاب فراوان در مورد غذا حرف بزنم . حتما از او مى‏خواهم که در چیدن سفره به من کمک کند و با هم سفره را براى غذا آماده مى‏کنیم . همیشه قبل از خوردن غذا مى‏گویم که حالا ما بهترین و خوش مزه‏ترین غذاى دنیا را مى‏خوریم . »

    شکى نیست وقتى مادر این گونه فضا را از نظر روانى آماده مى‏کند، کودک مشتاقانه از غذا استقبال خواهد کرد . کودکى که در چنین محیطى غذا مى‏خورد دیدگاه خوبى به غذا دارد و از خوردن آن لذت مى‏برد .

شور و شوق در غذا خوردن

    یکى از عوامل مهمى که موجب مى‏شود تا کودک غذاى خود را با میل و کامل بخورد، شور و شوق مراقب کودک است . هر چه این شور و شوق زیادتر باشد، کودک میل بیشترى به غذا پیدا مى‏کند . مادرى که در رژیم است، پدرى که بعضى از غذاها را مى‏خورد، و برخى را نمى‏خورد و از غذاها ایراد مى‏گیرد، موجب مى‏شود تا کودک نگرش مناسبى به غذا پیدا نکند .

    خوردن قسمت‏هاى خاصى از یک ماده غذایى، زیر و رو کردن غذا، جست‏وجو در ظرف غذا، همه و همه رفتارهاى ناپسندى است که کودک از پدر، مادر و مراقبین خود مى‏آموزد . این رفتارها در نهایت موجب مى‏شود که لذت غذا خوردن در جمع خانواده کم شود و در نهایت کودک نیز با بى‏میلى به غذا خوردن خود ادامه دهد . مادر، پدر و مراقبین کودک باید با رفتارهاى خود نشان بدهند که همه غذاها لذیذ، مهم و ارزشمند هستند .

 

ادامه دارد ...


نظرات شما ()

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

هوش هیجانی
کودکان 4 تا 6 ساله را بهتر بشناسیم (2)
کودکان 4 تا 6 ساله را بهتر بشناسیم
کودکان 4 تا 6 ساله را بهتر بشناسیم
دروغگوئی در کودکان
[عناوین آرشیوشده]

فهرست


68278 :کل بازدید
9 :بازدید امروز
0 :بازدید دیروز

اوقات شرعی


حضور و غیاب


یــــاهـو

درباره خودم


مهد کودک آفتاب قم

لوگوی خودم


مهد کودک آفتاب قم

آوای آشنا


اشتراک


 

فهرست موضوعی یادداشت ها


آموزشی[3] . روانشناسی[3] . کودک[2] . کودک .

آرشیو


زمستان 1384
بهار 1384
زمستان 1383
پاییز 1383

طراح قالب